En İyi Bakla Ezmesi Tarifi

En İyi Bakla Ezmesi Tarifi

Bakla Ezmesi nasıl yapılır? En sevilen yöresel lezzetlerimizden ve iştah açıcılarımızdan Bakla Ezmesi yapmak için hangi malzemeler gereklidir? En meşhur yöresel mutfaklarımızda Evde en iyi Bakla Ezmesi..

Ispanaklı Yumurta Tarifi

Ispanaklı Yumurta Tarifi

Ispanak hakkında en çok sorulan sorulardan bazıları... Ispanak hangi hastalığa iyi gelmez? Ispanak nasıl yenirse faydalı olur? Ispanak neden yoğurtla yenir? Ispanak cinsel gücü artırır mı?

Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi

En meşhur dolma ve sarma tariflerinden Kabak dolması yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Evde kabak dolması yapmanın püf noktası nelerdir? Yöresel mutfaklarımızda kabak dolması en çok hangi

En Eski Yemek Tariflerinden Kurkaz Nedir? Nasıl Yapılır?

En Eski Yemek Tariflerinden Kurkaz Nedir? Nasıl Yapılır?

Tarihi çok eski zamanlara dayanan kurkaz yemeğinin ana maddesi olan yabani yer elması sulak alanlarda yetişirken, toprağın altından çıkarılıyor. Normal bir elmadan çok..

 Gastronomi ve Yemek Şenliği

Gastronomi ve Yemek Şenliği

Sıra gecesinin düzenlendiği fuar ve festivallerden şenlikte, çocuklar için eğlenceli etkinlikler de düzenleniyor. Şenlik için Trabzon'dan gelip stant açan Metin Namlı, Manisalıların ilgisinden memnun olduğun

Şeyh Mualla & Şıh mulla

Şeyh Mualla & Şıh mulla

Şeyh Mualla nedir? Şıh mulla nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde en iyi Hatay lezzetlerinden Şıh mulla yaptınız mı? Şeyh Mualla yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden fayda..

 Ankara Tava Nasıl Yapılır?

Ankara Tava Nasıl Yapılır?

Ankara Tava nedir? En iyi yöresel fırın yemeklerimizden Ankara Tava yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? En beğenilen yöresel lezzetlerimizden Ankara Tava yapmayı denediniz mi? Peki..

Gastronomi Mutfak Sanatları' nın Yeni Gözdesi

Gastronomi Mutfak Sanatları' nın Yeni Gözdesi "Sıldırgı"

Yöresel lezzetlerin yapımından pişmesine kadar geçen sürecini inceleyen öğrenciler kendileri de uygulamalı olarak katkı da bulundu. Gastronominin bir diğer boyutunu oluşturan..

Patatesli Hıngel (Mantı)

Patatesli Hıngel (Mantı)

Geleneksel Türk mutfağında en iyi hamur işi tariflerinden ve mantı çeşitlerinden Patatesli Hıngel nasıl yapılır? Bu güne kadar nefis yöresel lezzetleri -mizden Patatesli Hıngel yaptınız mı? Türk mutfağı şeflerin..

Araç Kül Çöreği Nasıl Yapılır? Coğrafi İşaret'li Çörek Nedir?

Araç Kül Çöreği Nasıl Yapılır? Coğrafi İşaret'li Çörek Nedir?

En eski yöresel lezzetlerimizden Kül Çöreği nasıl yapılır? En iyi hamur işi tariflerimizden Kül Çöreği yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Türk mutfağında en iyi lezzetler..

En Lezzetli Kebaplar...

En Lezzetli Kebaplar...

Yöresel mutfaklarımızda birbirinden güzel kebab tarifleri ve nefis yöresel lezzetlerin sofralarınızda yer almasını istemez misiniz? En iyi kebap tariflerinden, en lezzetli kebaplar nasıl yapılır?

En Farklı Kebab Tarifleri

En Farklı Kebab Tarifleri

Yöresel Kebablarımızdan Yenidünya Kebabı. En Meşhur Kebab Tarifleri, En İyi Yöresel Kebablar, Yörük Kebabı nedir? Gazipaşa mutfak kültüründe Yörük Kebabı nasıl yapılır? Yörük mutfağında en sevilen

Yöresel Lezzetlerden

Yöresel Lezzetlerden "Kaz Tiridi" Zamanı Geldi

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Kavak Tiritevi Sorumlusu Coşkun Başak, tirit mevsiminin gelmesiyle sipariş -lere yetişmekte zorlandıklarını söyledi. Kaz tiridine yoğun..

Keskin Tava Nedir? Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?

Keskin Tava Nedir? Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?

Keskin tavanın yanına ne gider? Keskin tava kaç dakikada pişer? Kırıkkale'de Keskin tava nerede yenir? Keskin tava nereye ait? İşte sizlere keskin tava ve keskin tavanın özellikleri nelerdir?

Alanya Mutfağında En İyi Çorbalardan

Alanya Mutfağında En İyi Çorbalardan "Gülüklü Çorba"

Yöresel mutfaklarımızda lezzet şöleninin yaşandığı bu günlerde yöresel lezzetlerimiz sofraları süslüyor. En farklı yöresel çorbalarımızdan Gülüklü Çorba nasıl yapılır? Evde Gülüklü...

Samsun Gurme 2021 ve Karadeniz Yemek Kültürü

Samsun Gurme 2021 ve Karadeniz Yemek Kültürü

Gıda Ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nın açılışı, Protokol üyeleri ve davet edilen (Tafed) Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı Şefler İle yapıldı. 50’ye yakın İlden 82 firmanın sunduğu..

Gurme 2021 Fuarı...

Gurme 2021 Fuarı...

Türkiye Aşçılar Federasyonu (Tafed) Başkanı Zeki Açıköz başta olmak üzere federasyon bünyesindeki derneklere üye birbirinden ünlü şefler, fuar boyunca düzenlenecek atölyeler ile deneyimlerini ziyaretçi..

Maydanoz Yemeği Nasıl Yapılır?

Maydanoz Yemeği Nasıl Yapılır? " Afyon Mutfağı"

Maydanoz Yemeği nedir? Yöresel mutfaklarımızdan Maydanoz Yemeği nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Maydanoz Yemeği yaptınız mı? Yemek arşivinde en ilginç..

Diyarbakır Yöresel Lezzetleri İle Gastronomi Fuarı’na Hazır

Diyarbakır Yöresel Lezzetleri İle Gastronomi Fuarı’na Hazır

55 ilin yöresel lezzetleri 5 gün boyunca gastronomi turizminde Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerini sergileyecekler. Rize’nin onur konuğu olduğu bu yılki fuarda Rize’ye ait..

Sorgun Yağlısı Nedir?

Sorgun Yağlısı Nedir?

En İyi Yöresel Lezzetlerimizden Sorgun Yağlısı Nasıl Yapılır Yöresel Mutfaklarımızda Yozgat Çöreği Tarifi İçin Malzemeler nelerdir? Sorgun yağlısının ilçe halkı için vazgeçilmez lezzetlerinden

Küpecik Peyniri Nedir?

Küpecik Peyniri Nedir?

Çömlekten büyük, küpden küçük kulplu toprak kaba küpecik (küpecük), bu kabın içine basılarak elde edilen peynire de küpecik peyniri denir. Çankırı’ya has, tiftik keçisinin sütünden yapılan bir peynir..

Kars'ta Kış Hazırlıklarından

Kars'ta Kış Hazırlıklarından "Erişte" Kesilmeye Başladı

"Geleneksel Türk mutfağında en iyi lezzetlerden Erişte pilavı nasıl yapılır?" Kars yöresinde genellikle beyaz pirinç kullanılmıyor. Pilavlarda bulgur ya da erişte tercih ediliyor...

Çukurova'dan Ezber Bozan

Çukurova'dan Ezber Bozan "Fikr-et" Lezzetleri...

Festival konuklarına "handmade hamburger" yapmanın püf noktalarını da anlatan Fikret Taşgıran, "Hamburger kıymasını dana ve kuzu etinden bize özel miktarlarda karıştırarak..

İlginç Yemek Tariflerinden Gıcıdık Tarifi

İlginç Yemek Tariflerinden Gıcıdık Tarifi

Gıcıdık ne demek? Gıcıdık nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızda yöresel lezzetlerimizden Gıcıdık yapmak için nelere ihtiyaç vardır? Türk mutfağında ilginç yemek isimlerinden Gıcıdık..